test Get the look!

Een visagiste is als een psychologe … je gaat er als “patiënt” ook bij liggen en geeft je over aan de wijsheid en kennis van de ander. Tijdens de “behandeling” wordt er veel gepraat. In het begin over koetjes en kalfjes. Wat later over serieuze koeien. Hoe langer je elkaar kent, hoe dieper de conversaties. Kleine geheimpjes worden al eens uitgewisseld. En als het echt echt goed klikt, worden het zelfs vriendinnen voor het leven. Een BFF, zou mijn dochter van 9 zeggen.

Eén van die zeldzame exemplaren is Kim Maes. We leerden elkaar een paar jaar geleden kennen bij de opnames voor een televisieprogramma: zij de goedlachse make-uptovenares, ik onderdanig in haar stoel. Altijd spannend om door iemand nieuw onder handen genomen te worden. Maar het was direct koekenbak tussen ons, en een paar weken later trokken we samen naar Thailand voor de opnames van The Bachelor. Drie weken van ’s morgens tot ’s avonds laat op elkaar aangewezen. Make-up plamuren in de bakkende zon. Elkaar oppeppen bij nachtopnames. Samen ons ochtendhumeur overwinnen na een paar uur slaap. Het schept een band voor het leven. Ik ga dus elke keer weer vol vertrouwen – ja, ook met die ene puist en die nieuwe rimpel – in haar stoel zitten en laat me door haar mooi maken.

Wil je weten hoe haar magie in z’n werk gaat? Dat kan je hieronder van A tot Z volgen … Dankuwel, Kimmie, you’re the best!

makeupkimmaes.tumblr.com

arnold henri fashion photographers
image-183

 

1. MAC – Individual Eye Lashes

2. Tom Ford – Vanilla Nude Lipstick

3. By Terry – Baume De Rose

4. Chanel – Le Sourcil Palette

5. Redken – Haarlak

6. Babyliss – Conische krultang

7. Yves Saint Laurent – Touche Eclat

8. Laura Mercier –  Radiance Primer

9. Yves Saint Laurent – Teint Eclat Foundation

10. Givenchy – Poudre Bonne Mine

11. MAC – Eye Kohl Smolder Eye Liner

12. Bobbi Brown – Smokey Eye Mascara

13. Bobbi Brown – Warm Eye Palette

Get the look 

Een mooie huid begint altijd met een goede verzorging. Hoe beter de huid is verzorgd, hoe mooier de make-up zal zijn…

Stap 1: Hydrateren

Omdat Katja van nature een droge huid heeft, begin ik altijd met een licht hydraterende dagcrème die ik een 5 tal minuutjes laat intrekken. Het produkt dat na 5 minuten nog steeds op de huid ligt, neem ik af met een droog doekje (Kleenex). Dit is een belangrijke tip voor de houdbaarheid van je make-up!

Stap 2: Primer

De meeste vrouwen gebruiken geen primer vanwege de 5 minuten regel, beter bekend als de ‘Ik wil klaar zijn op 5 minuten’- eis. Jammer, een primer zorgt nochtans voor een mooie gloed en een langere houdbaarheid van je make-up. Ik heb hier een radiance primer van Laura Mercier (8) gebruikt onder de ogen. Door de licht weerkaatsende deeltjes neem je er meteen een jaar of 5 van af! :)

Stap 3: Egaliseren

Hier geef ik het best bewaarde geheim ooit prijs: Teint Eclat van Yves Saint Laurent (9), de koning onder de foundations, de redder in nood bij vale gezichtjes, de absolute top. Nothing my Teint Eclat can’t fix! Ik werk in fijne laagjes, het laatste wat we willen is een masker- effect. Breng de foundation aan met je vingers en zorg ervoor dat je de juiste kleur hebt. Niet veel lichter of donkerder dan je eigen teint dus, probeer de kleur te zoeken die het dichtste bij jouw teint zit. Ik test de kleur van mijn foundation trouwens tussen mijn wenkbrauwen, dat is het deel van je gelaat dat het meeste lichte vangt dus als daar de kleur juist zit, is het dik ok!

Stap 4: Oplichten

Een niet zo goed bewaard geheim is de Touche Eclat van Yves Saint Laurent (7). Dit gouden pennetje wordt door bijna iedereen in het ‘mode-wereldje’ gebruikt – en ver daarbuiten ook trouwens. Bij Katja gebruik ik steeds de nummer 2 onder haar ogen, net onder haar wenkbrauwen, boven haar jukbeenderen en net boven het V’tje van haar lippen om ze wat voller te doen lijken.

face-highlighting-800

 een kleine tutorial voor iedereen die van een experimentje houdt!

Stap 5: Poederen

Ik heb een haat-liefde verhouding met poederen. We hebben poeder nodig om onze foundation te fixeren en om alles mooi mat te houden, maar de meeste poeders kruipen in de fijne lijntjes van het gelaat waardoor het veroudert. En laat dat nu net hetgene zijn wat Katja NIET wil! :)

Met de poeder Bonne Minne van Givenchy (10) heb ik dat niet. Het is een bronzing poeder dus het geeft een mooie glow aan het gezicht en het fixeert de foundation. Wel opletten dat je niet te veel poeder op je borstel neemt, werk in dunne laagjes en accentueer je jukbeenderen een beetje extra voor een gezonde gloed!

Stap 6: Wenkbrauwen

Wat mij betreft zijn de wenkbrauwen voor het grootste deel verantwoordlijk voor de expressie in je gezicht. Een bezoekje aan een goede ‘wenkbrauw-specialist’ is daarom geen overbodige luxe. Bij Katja respecteer ik haar natuurlijke vorm van haar wenkbrauwen. Na het nodige ‘plukwerk’, kleur ik ze lichtjes in met het wenkbrauwpoeder van Chanel (4). Ik gebruik het liefst poeder omdat dit een zachtere look geeft, bij een potlood kan het al snel te hard overkomen.

Stap 7: De ogen

Voor de fotoshoots van Katja kies ik meestal voor een smokey eye. Ik leg graag het accent op het mooiste deel van het gelaat en bij Katja vind ik dat haar ogen. Met dit paletje van Bobbi Brown kan je de bal niet mis slaan. Je gebruikt de donkere kleur aan de buitenkant van het oog en werk stilletjes met de lichtere kleuren naar binnen toe. Ik werk af met een zwart kohlpotlood binnen in het oog (de waterlijn), 3 lagen (!) mascara en niet te vergeten: een aantal plukjes individuele valse wimpers. Terwijl ik dit zo aan het neerschrijven ben, besef ik ook wel de moeilijkheidsgraad. Misschien kunnen we hier in de toekomst wel eens op terugkomen en er een volledige smokey eye tutorial van maken … :)

Stap 8: De Lippen

Katja heeft relatief fijne lippen dus houd ik deze meestal mooi naturel. Deze Tom Ford Lipstick past het allerbest bij haar (naar mijn bescheiden mening :).

Stap 9: SMILE 

Want zoals Marilyn Monroe het al zei: “A Smile is the make-up a girl could wear”!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *