test Haar? Waar?

Sommige trends moet je gewoon naast je neerleggen. Hoe luid iedereen ook schreeuwt dat het de nieuwste rage is … nee, dank u, laat maar! En neen, ik heb het niet over de zoveelste keer dat beenwarmers worden ingevoerd, lelijke blokhakken of belachelijke oorwarmers. Ik heb het over de vrouwen-laten-hun-okselhaar-weer-groeien-en-mogen-het-desgewenst-ook-zelfs-verven-trend!!! Mannekes, of liever vrouwkes, is de wereld gek geworden?!

Nu, luister, ik kan het eerste deel ergens – heel ver weg – misschien nog wel begrijpen. Het is inderdaad wel zo dat vrouwen nu eenmaal gebukt gaan onder de druk van het schoonheidsideaal dat zegt dat vrouwen haarloze wezens moeten zijn, en bijgevolg elk sprietje haar op hun lichaam (behalve dat op hun hoofd, want daar moet dan net weer veel op staan!) zorgvuldig moeten verwijderen. Pijn, jeuk, bulten, rode plekken, allergische reacties … we nemen het er allemaal bij. Zonder mopperen wou ik eerst schrijven, maar dat is een brug te ver. Gelukkig mogen we er onderling wel een boompje over opzetten. Om de dag erna weer lustig aan de slag te gaan met marteltuigen als scheermesjes, hete was, ladyshaves en epiladys. Auch. Dus ja, als vrouwen op de barricades gaan staan en hun okselhaar willen laten groeien omdat dat een gevoel van bevrijding geeft, dan kan ik alleen maar begrijpend knikken. Maar eerlijk, daarom ga ik het nog niet laten staan. Zelfs niet na het zien van de artistiek verantwoorde foto’s van Ben Hopper, een Londense fotograaf die “de natuurlijk uitziende vrouw” een platform wil geven. Maar kijk vooral zelf wat je ervan denkt …

Oksels
image-242

Overtuigd? Nee? Misschien komt het nog als je fan bent van deze taaie tante …

Afbeelding 1(2)_thumb_600x605
image-243

Of ze komende zomer ook een kleurtje op dat blonde gras onder haar oksels zal zetten, is nog een vraagteken. Volgens mij heeft dat ook weer niks meer te maken met de vrijheid van je haar niet meer te moeten verwijderen. Ha nee, dan krijg je weer de druk van “wie heeft het mooiste kleurtje?”. En de pijn van het afbleken van je originele kleur. Of de jeuk als die verf een allergische reactie uitlokt.

aHR0cCUzQSUyRiUyRnd3dy5uc21ibC5ubCUyRndwLWNvbnRlbnQlMkZ1cGxvYWRzJTJGMjAxNCUyRjExJTJGU2NoZXJtYWZiZWVsZGluZy0yMDE0LTExLTI4LW9tLTEyLjIzLjEyLmpwZw==

En dan zijn er altijd die nòg een stapje verder gaan natuurlijk … Wat moet je dan doen, hele dagen met je armen in de lucht lopen?! Lieve help, laten we deze knotsgekke rage nu alvast een halt toe roepen!

 

BEGExBaCcAE874F
image-244

 

Foto’s: Ben Hopper, Twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *