test Back to the 70’s!

Mensen die de jaren 70 bewust (en dan bedoel ik met volle verstand én met een oog voor mode) hebben meegemaakt, bevinden zich nu hoogstwaarschijnlijk in een soort griezelige flashback. Mindblowing … niet door één of ander hallucinogeen maar pure realiteit, omdat de modegoeroes overal ter wereld beslist hebben dat we de jaren 70 mode opnieuw moeten omarmen. En omarmen zullen we. Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu kan je er niet meer naast kijken: de seventies-look met alles erop en eraan is terug. Ik heb mijn mama de laatste weken dan ook al vaak horen zeggen: “Had ik dat allemaal bijgehouden, dan had je nu niets meer moeten kopen!” Gelijk heeft ze. En het zou dan ook nog eens allemaal vintage zijn, da’s helemaal dubbeldik “in”. Maar helaas, ze heeft niks bijgehouden, dus als ik me van kop tot teen in de seventies-stijl wil hullen, dan zal ik in mijn eigen buidel moeten tasten …

Hoera Hippie!

Het hele hippie-boho-seventies gebeuren liet zich op de internationale catwalks onder andere zien en voelen bij Pucci, die met vloeiende en zeer kleurrijke tie-dye stoffen aan het werk gingen. Bij Chloé vielen de wijde trapezejurken heel erg op, en Gucci showde ondermeer patchwork bonten jasjes (ik vrees dat ze echt waren, maar ik raad toch de nepversie aan: de diertjes én uw portemonnee zullen u dankbaar zijn!). Ook daim jurkjes en jassen sierden de catwalks, en het was onmogelijk om de befaamde olifantenpijpen te negeren. In navolging van al die grote ontwerpers zal het straatbeeld de komende lente en zomer dus gevuld worden met veel vloeiend voile, kleurrijke prints, franjes, veters en veertjes. Hippie-ya-yee!

emilio-pucci-milan-fashion-week-spring-summer-2015-ss15
image-415
Chloe_spring_summer_2015_collection_Paris_Fashion_Week6
image-416
gucci-spring-2015
image-417

Ik ben alvast grote fan. Geboren in de seventies kan dat niet anders natuurlijk … Ik geef het toe, het is wel weer on-ge-lo-fe-lijk wennen aan de bootcut jeans (letterlijk: zo gesneden dat je er laarzen onder kan dragen, dus de pijpen zijn wijder onderaan), vooral omdat die gemaakt lijken voor reuzen en ik met mijn 1m65 steevast bij de naaister mag gaan aankloppen. Maar eenmaal die zomen net de grond raken heb je wel ineens stelten van benen, dus laat die olifantenpijpen maar komen!

Dit is trouwens mijn favoriete hippie-look bij Close-Up … I’m happy as a hippie!

Seventies

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *