test Has anyone seen my glass slipper?

Ik ben altijd dol geweest op sprookjes. Van “Er was eens …” tot “En ze leefden nog lang en gelukkig …”, en alles daartussen in. En neen, het hoefde niet allemaal rozengeur en maneschijn te zijn. Want de gebroeders Grimm waren als de beste in grimmige verhalen. Een mooie jonkvrouw door een jager laten neerschieten, of ouders die hun kindjes in het bos achterlieten? Daar draaiden zij hun hand niet voor om. Een griezelige, lelijke ouwe heks met lange kromme nagels? Ze kwamen in bosjes – en uit de bosjes ook. Draken, trollen en enge tovenaars? Laat ze maar komen, dachten de schrijvende broers. Dan worden de kindjes zich meteen bewust van hoe eng de grote boze wereld wel kan zijn …

Schermafbeelding 2015-03-27 om 15.01.21
image-462
Nu, mij heeft het nooit tegengehouden om van sprookjes te houden, integendeel. Ik heb altijd een zwak gehad voor griezelverhalen, en later horrorfilms. Noem het een afwijking. Maar terug naar de sprookjes: die kregen pas echt hun huidige betekenis – romantische verhalen met een happy end – toen Walt Disney er zich mee ging bemoeien. Net als zovele kinderen over de hele wereld ben ik met die tot de verbeelding sprekende tekenfilms opgegroeid, en ze hebben nog altijd een magische werking op mij. Mijn favoriet? Het is echt absurd moeilijk een keuze te maken. Maar naast de usual suspects is Assepoester mij wel heel erg bijgebleven, want toen ik een jaar of zeven was kreeg ik van Sinterklaas – die Goedheilig Man – een langspeelplaat met het sprookje van Assepoester erop. Zoals dat vroeger zo hoorde, klonken de stemmen oergezellig Hollands, en ik zong dan ook uit volle borst in overtuigd Hollands mee. Prachtig verhaal, prachtige nummers, en de plaat werd letterlijk kapot gedraaid … Op mijn zevende zal ik de betekenis van het woord ‘zwijmelen’ hoogstwaarschijnlijk nog niet gekend hebben, maar dat is wel precies wat ik deed!

2690fe84-b996-11e2-9c2f-d09a42cdc0c1_web_scale_0.9498328_0.9498328__
image-463

Helemaal warm vanbinnen werd ik dus toen ik uitgenodigd werd op de première van Disney’s Cinderella, de filmversie van het wereldberoemde sprookje. Binnen de drie seconden was ik ingeschreven, samen met mijn dochters natuurlijk, mijn ultieme excuus om naar alle (teken)filmpremières te gaan! :-) Maar nog aangenamer was het dat alle verwachtingen ook ingelost werden. Ik moet eerlijk toegeven dat ik me vooraf toch afgevraagd had hoe je een prachtige tekenfilm in hemelsnaam omzet in een sprookje met mensen van vlees en bloed? Maar ik had me echt geen zorgen moeten maken: het verhaal staat als een huis, je krijgt mooie acteurs te zien die ook nog eens goed acteren, de kostuums zijn adembenemend (letterlijk en figuurlijk, met die corsetten), en de digitale effecten gewéldig … Eerlijk gezegd, ik zat zo in het verhaal dat ik als een gelukkige prinses de zaal ben buiten gezweefd! (Dat ik daarna als een echte Assepoester terug het huishouden moest induiken laat ik hier nu even achterwege, een mens moet af en toe eens aan de realiteit kunnen ontsnappen, nee?)

IMG_0002
image-464

Ik zou bijna vergeten dat mijn dochters en hun nichtje er ook bij waren. Foei. :-) Ook zij hebben de hele dag als ware prinsessen beleefd, niet alleen dankzij de fantastische Disney-sfeer die er hing maar ook omdat kledingmerk Supertrash een Cinderella-thema in het leven had geroepen, en daar waren mijn meisjes maar al te blij om. De oudste koos resoluut voor een coolere versie van het prinses-zijn, met een T-shirt waar “Has anyone seen my glass slipper?” op te lezen stond. En de jongste was op slag verliefd op een roze fluffy rokje, want roze en fluffy zijn wel dé woorden die een prinses typeren, niet?

IMG_0016
image-465
IMG_0003
image-466

Wat hebben we genoten van Cinderella! Net zoals bijna elk meisje op deze planeet waarschijnlijk. Het moment dat Assepoester het schoentje past is legendarisch en magisch, geen ontkennen aan. En het is naar mijn bescheiden mening dé reden waarom vrouwen zo’n passie voor schoenen hebben. Op zoek naar hét perfecte exemplaar, net zoals we op zoek zijn naar die Ene Ware … Dat hebben we dus allemaal aan Disney te danken! :-) Nu ja, hoe dan ook, mocht je nog niet overtuigd zijn dat je Cinderella moet gaan bekijken: dit zijn wat sfeerbeelden uit de film …

Cinderella-offical-stills-cinderella-2015-37830854-5760-3840
image-467
CINDERELLA
image-468
CINDERELLA
image-469
CINDERELLA
image-470
CINDERELLA
image-471
CINDERELLA
image-472
Cinderella-2015-13-HD-Wallpaper
image-473
cinderella-ball-gown-still-2015
image-474
CINDERELLA
image-475
Cinderella-New-Amazing-Stills-cinderella-2015-38073528-604-453
image-476

 

Ga dus gerust een uurtje zwijmelen in de bioscoop … de sfeer is pure romantiek, de jurk jawdropping, de glazen muiltjes prachtig, en de prins om in te bijten. Vergeet wel geen kind mee te nemen, zo valt het niet teveel op dat je daar geheel voor je eigen plezier zit! :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *