test Madonna … Hot Stuff!

Voor de zoveelste keer in 30 jaar – ja, ze is al zo lang een podiumbeest – doet Madonna de hele wereld over haar spreken. Veel voor- en veel tegenstanders. Veel gejuich en veel boegeroep. En wat denk ik ervan? Een eenvoudig Vlaamsch meiske uit Gent? Wel, ik vind het fan-tas-tisch dat ze nog maar eens de show steelt! Wat een vrouw, wat een cleavage! :-)

Schermafbeelding 2015-02-10 om 17.32.51
image-325

 

Okee, ik geef eerlijk toe dat ik 12 jaar was toen “Like a virgin” uitkwam en ik – waarschijnlijk onder de invloed van pas opduikende hormonen – compleet in de ban was van dit nummer en de bijhorende artieste. Het zal zeer zeker iets te maken gehad hebben met de outfit die ze toen droeg, een soort stoer (sexy kende ik toen nog niet) prinsessenkleed. Waw!

Schermafbeelding 2015-02-10 om 15.35.54
image-326

Ik was dus op dat moment in mijn prille leven duidelijk te oud geworden voor prinsessen, maar als ze stoer waren en een beetje konden zingen kon het wel door de beugel. Best grappig, als je dat achteraf bekijkt. Ondertussen zijn we dertig – lieve help, ik word ouwwwd! – jaar verder en heb ik verschillende Madonna-stadia doorlopen: verslaafd aan haar nummers, de wenkbrauwen fronsend bij sommige live-optredens, zuchtend tijdens het lezen over haar liefdesperikelen … maar 1 ding bleef een constante: ze blijft zichzelf heruitvinden. Sommigen vinden het vulgair, zielig, of ronduit belachelijk, maar ik noem het een kunst. Draai het of keer het, telkens weer komt ze met nummers die zich onherroepelijk in je oor wurmen, gepaard gaande met innoverende looks die sowieso zullen nageaapt worden – hoe hard velen ook geroepen hebben dat het echt erover was.

En zo ook nu weer. Toen ik de eerste beelden van de uitreiking van de Grammy’s zag, viel mijn oog op vele jonge (pop)godinnen die aardig hun best deden om op te vallen, zoals Rihanna’s betrachting om op een plumeau te lijken, Charli XCX die blijkbaar ooit het pakje van onze Sandra Kim gestolen heeft, of Kim Kardashian die een veredelde kamerjas had aangetrokken in de wanhoop toch maar wat hoofden te doen draaien …

Schermafbeelding 2015-02-10 om 17.05.00
image-327

 

Schermafbeelding 2015-02-10 om 17.03.42
image-328

 

Schermafbeelding 2015-02-10 om 17.04.34
image-329

 

Maar niemand deed wat Madonna deed. 56, moeder van drie, en kick ass tegendraads. Sexy wil ik nog in het midden laten (al vind ik niet dat een vrouw van 56 niet meer sexy kan of mag zijn), maar ik vond haar pakje van Givenchy een pareltje. Ja, ook in combinatie met die netkousen en veterlaarzen. En haar optreden was in één simpel woord top. Goed nummer, great performance. Doe het haar maar na. Maar ik vond haar kleine frivole actie op de rode loper het allerbeste. De kers op de taart, quoi. Lang geleden dat ik nog zo gelachen had.

Schermafbeelding 2015-02-10 om 17.31.46
image-330

 

“Kiss my ass”, lijkt ze wel te zeggen. Tegen alle criticasters, tegen alle pers. “Geen vuiltje aan de lucht. Ik ben 56 en doe waar ik zin in heb. Altijd en overal.” En dat vind ik nu eens ZALIG. Beter nog: als ik ooit 56 mag worden, en ik moet dat jaar op een rode loper verschijnen, dan doe ik dit ook. Mijn dochter van 9 (die Madonna slechts van horen zeggen kent, o gruwel!) fronst even de wenkbrauwen wanneer ze dit over mijn schouder mee leest, maar moet uiteindelijk wel hard lachen. “Het zou wel typisch iets voor jou zijn, mama, zoiets geks!” Voilà, nu ben ik gerust. Ik heb de zegen van mijn oudste dochter. Blote billen van 56, here I come. Ik zal het ondersteunend stukje stof onder die billen tegen dan ook goed kunnen gebruiken vrees ik, maar soit. KICK ASS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *