test Onder-de-boom-tip: Tomodachi Life!

Zoals elk jaar ben ik “very fashionably late” met mijn kerstaankopen … ik weet niet goed hoe de ziekte precies heet waar ik al van kindsbeen af mee kamp, maar ik moet en zal tegen elke deadline aan zitten. Wat Kerst betreft wil dat dan zeggen dat ik minder dan een week voor Het Gezelligste Feest Van Het Jaar nog geen enkel cadeautje gekocht heb, laat staan ingepakt. Dat wordt dus weer een eindspurt van jewelste!

Waar ik wel goed in ben, zijn tips geven voor cadeaus … :-) Ik weet heel goed wat ik zelf heel graag zou krijgen, bijvoorbeeld. En dat vertel ik dan ook ruim op voorhand aan iedereen die in aanmerking komt om voor mij iets te kopen. Ik maak het de mensen graag makkelijk, zie je. Zo let ik doorheen het jaar ook erg goed op waar mijn kinderen het meest enthousiast op reageren. Dat is op het einde van het jaar dan een ellenlange lijst geworden waar ik na deductie – lees: rekening houdend met houdbaarheidsdatum, leerzaamheidsgehalte, én mijn portemonnee – de meest geschikte cadeautips uithaal.

Eén van de allerbeste tips dit jaar (naast een megatoffe hoodie van #LaKatja natuurlijk :-) is het spelletje Tomodachi Life voor Nintendo 3DS. Mijn oudste dochter van tien is ermee gestart, maar ondertussen is het hele gezin ermee weg. En plezier dat we er al aan gehad hebben! Tomodachi is het Japanse woord voor “vriend”, en de bedoeling is dat je met al die vrienden in één wereld woont en allerlei avonturen beleeft. Je maakt die mensen (Mii’s) zelf aan, en laat ze lijken op jezelf, familieleden, vrienden, of bekende personen. Dat op zich is al een leuke bezigheid. Je geeft ze namelijk niet alleen een eigen uiterlijk, maar ook een unieke stem en persoonlijkheid. En daarna begint het pas echt goed. Al die Mii’s beginnen hun leven te leiden, en daar komen de meest gekke en onvoorspelbare situaties van …

Even een voorsmaakje? Dit zijn alvast de alter-ego’s van de familie Retsin-Schepens:

Manou en Matisse
LAKATJA-5917Milla, Matisse en MickeyLAKATJA-5918Manou en MillaLAKATJA-5912 Mama en PapaLAKATJA-5915 De hele bende samenLAKATJA-5919

We leiden allemaal onze eigen leventjes op Tomodachi Life. We gaan winkelen, liggen op het strand, doen dutjes, zoeken nieuwe kleren uit, … en iedereen die het concertgebouw binnenstapt, laat ook het beste van zichzelf zien op het podium. Dit zijn enkele van onze muzikale hoogtepunten:

Manou in Concert

Milla in Concert

Matisse in Concert

Het filmpje ‘Papa Jan in Concert’ laat ik veiligheidshalve achterwege wegens een totaal gebrek aan zangtalent … :-)

Maar tot mijn grote verbazing heeft mijn dierbare echtgenoot wel een andere hobby gevonden op Tomodachi Life: hij is namelijk nog eens getrouwd, maar niet met mij – de polygamist! :-)

LAKATJA_007 (1 van 1)

Om toch een beetje in de vredige kerstsfeer te blijven, gooien we er nog een paar guitige kerst-Mii’s tegenaan. Via deze link vind je een aantal QR-codes van Mii’s die iets te maken hebben met Kerst, en die kan je gewoonweg scannen. Heel benieuwd wat voor swingende musicals, hippe modeshows of smachtende verliefdheden dat oplevert! :-) Alvast veel plezier ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *